Op schoolreis In Friesland2018-03-08T12:27:16+01:00

Schoolreizen in de natuur van Friesland. uitdagende activiteiten voor zowel basisscholen als middelbare scholen. Voor meerdaagse schoolreizen kunnen jullie terecht in onze groepsaccommodatie of avontuurlijk zeilzwerven door Friesland met onze tjalk.

sportief-groepsuitje-friesland

Teamspelen € 3,00 pp

Met je schoolklas de strijd aan gaan. Op een prachtige ruime locatie in Earnewald met strand en water! Leuke en ludieke spellen zoals: zaklopen, touwtrekken, zwevend tapijt, stelten lopen. Kick Bike estafette, kruiwagen race, funslang. Tijdsduur 1¼ uur .

Alle schoolreis activiteiten

Kanovaren € 4,00 pp

Jullie varen met je hele klas een prachtige route door kleine slootjes van Nationaal park De Alde Feanen. Een mooie en beschutte plek om het kanovaren onder de knie te krijgen. Er zijn één- en tweepersoons kano’s waaruit je kunt kiezen. Voor iedereen is er een zwemvest (verplicht). Tijdsduur van deze activiteit is 1¼ uur.

Lees meer
sportief-bedrijfsuitje-friesland

Vlotten bouwen € 6,00 pp

In kleine groepjes bouwen jullie je eigen vlot van tonnen, palen en veel touw. De instructeur geeft een korte knopinstructie en helpt jullie op weg als dat nodig is. Nadat de vlotten zijn gebouwd, gaan we ze natuurlijk uittesten op het water bij Earnwald. Voor iedereen is er een zwemvest (verplicht) en er is een reddingsboot aanwezig waarmee we jullie op het water kunnen begeleiden. Deze activiteit wordt het meest geboekt door basisscholen, de tijdsduur 1¼ uur.

Lees meer

Boogschieten € 6,00 pp

Na de instructies van de instructeur volgt een oefen-ronde. Nadat iedereen heeft geoefend volgt er een wedstrijd. Een wedstrijd om punten maar ook een wedstrijd waarbij je moet proberen de ballonnen op het doelpak kapot te schieten. Handboogschieten is met name geschikt voor middelbare scholen en duurt 1¼ uur.

Lees meer

Survival/otterpad € 8,00 pp

Survivalen op een eiland in het Friese Nationaal park De Alde Feanen. Een spannende activiteit voor jullie schoolreis: Een parcours boven het water met touwbruggen, een tokkel baan en een grote touwslinger. Daarna de otterpad-rugzakroute. Dit is een leuk educatief onderdeel. Tijdsduur van deze 2 activiteiten is 2½ uur.

Lees meer

Steppen € 6,00 pp

Op een kick-bike (een grote step) mak je met je klas een mooie tocht door Nationaal park De Alde Feanen. Jullie steppen naar de boerderij en daar worden jullie door de boerin getrakteerd op een heerlijk bolletje schepijs. Maar de boerin laat jullie ook een kijkje nemen in de stal – bij de kalfjes. Deze sportieve activiteit wordt veel geboekt door basisscholen en duurt 1¼ uur.

Bekijk alles schoolreizen

Survival/kano € 11,00 pp

Dit spannende parcours boven het water is echt een uitdaging. Er zijn meerdere touwbruggen, een tokkelbaan en je kunt met een touw slingeren over een sloot van wel 10 meter. Na de survivalbaan gaan jullie kanovaren door het Pettebosk: een beschut en afgebakend gebied. Tijdens het kanovaren zijn er zwemvesten aanwezig (verplicht). Deze activiteitencombinatie wordt zowel door basis- als middelbare scholen geboekt, de tijdsduur is 2½ uur.

Lees meer

Zeilen v.a. € 15,00 pp

Aan boord krijgen jullie instructies van de schipper. Jullie helpen mee met het hijsen van de zeilen, de schoten bedienen of één van jullie staat met de schipper aan het roer. Met welk schip jullie gaan varen is afhankelijk van de grootte van de groep; in een valk, praam, skûtsje of een tjalk. De tijdsduur van deze activiteit is 1¼ uur of 2½ uur.

Bekijk alle schoolreisactiviteiten

The Big Escape € 19,50 pp

Nieuw in 2018, speciaal voor middelbare scholieren: Een unieke combinatie van puzzels en fysieke opdrachten zoals suppen of blaaspijp schieten. De opdrachten zijn erg gevarieerd en er is voor ieder wat wils. Dit spel duur 3 uur.

Lees meer

Suppen € 6,00 pp

Stand-Up-Paddling tijdens je schoolreis in Friesland, door de prachtige slootjes van Nationaal Park De Alde Feanen. Extra spannend omdat je ook in het water kunt vallen. Na een korte instructie gaan jullie het water op. Voor iedereen is er een zwemvest (verplicht). Tijdsduur 1¼ uur.

Lees meer